Basisschool De Spiegel op bezoek bij Natuurboerderij “Lindehoeve”

Woensdag 5 juni in de ochtend kwam bassischool de Spiegel langs voor een rondleiding op onze mooie natuurboerderij Lindehoeve in Dalfsen. Een erg leuke en enthousiaste klas met veel energie. De groep werd over twee groepen rondgeleid over het terrein door onze vaste medewerker Bob.

Tijdens de rondleiding kregen de kinderen in de stal uitleg over de werkzaamheden en de verzorging die wekelijks of dagelijks bij de diverse dieren (konijnen, cavia’s, varkens, geiten en schapen) worden verricht. Per 4 kinderen mochten de kinderen de weide in, om de pony’s te aaien.
Vervolgens een bezoekje aan de ganzen en de kalkoen. Bij de bijenkroeg staat een ‘’glas’’ waar gezien kan worden hoe de bijen te werk gaan. De kinderen hadden al snel de koningin gevonden met de kenmerkende witte stip op haar rug. Tot slot kwamen de speciale ‘’Kune Kune’’ varkens aan bod die oorspronkelijk vanuit Nieuw-Zeeland komen. Er werd met volledige aandacht geluisterd, de kinderen waren erg leergierig en stelde goede vragen.

Na de rondleiding van de 2 groepen, was het tijd om wat te eten in de speeltuin. In de speeltuin is nog even nagepraat over de rondleiding. De kinderen hebben het ontzettend naar de zin gehad. Op de terugweg naar de fiets werd de groep nog tot ziens gewenst door de schapen.

Mocht u meer info willen over de rondleiding en mogelijkheden,
u kunt ons bereiken op: 06-11291610